Cursos de biologia, natura i altres temes interessants

Si ets una ment inquieta hauràs pensat alguna vegada allò de:

Tant de bo tingués més temps i diners per seguir aprenent sobre Biologia i moltes més temàtiques!

Em passa el mateix, no pararia mai d’aprendre!

En aquesta pàgina he recopilat per a tu cursos de Biologia, naturalesa i altres temes que poden ser del teu interès. Són cursos online per formar-te al teu ritme des de casa, alguns d’ells gratuïts o a bon preu.

La resta crec que mereixen la pena la inversió per tot el que pots obtenir, sobretot si t’estàs plantejant convertir-te en emprenedor digital.

Gairebé tots els he fet i els conec, així que si tens qualsevol dubte abans d’apuntar-te escriu-me.

Aquests són els cursos que he seleccionat per a tu:

Taula de continguts

Cursos sobre conservació de la natura

Com aconseguir feina en conservació: Conservation Careers Kickstarter

conservation careers kickstarter curso Fernando

Des de petita he sabut que volia treballar en alguna cosa relacionada amb la natura, sobretot animals. Però vaig cometre l’error de no acabar mai de definir aquest «alguna cosa» i molt menys les estratègies ni el camí que havia de seguir per arribar-hi.

Potser t’ha passat alguna cosa semblant i estiguis tu ara en aquesta situació:

  • Sempre has sabut que vols treballar en la conservació de la natura però no saps ni per on començar.
  • Estàs treballant d’una altra cosa però t’agradaria donar un gir radical a la teva vida i treballar del que t’agrada.
  • No saps en què estàs fallant en els teus currículum i cartes de presentació.

El Kickstarter de Conservation Careers és el curs ideal per a tu, igual que ho va ser per a mi. Mai abans havia trobat ningú que em guiés per construir la meva brúixola professional. Els consells per redactar currículums, cartes de presentació i com encarar entrevistes són or pur. Vaja, que diversos continguts poden aplicar-se no només a feines de conservació, sinó a qualsevol carrera professional.

El Kickstarter et donarà resposta a tot el de dalt i molt més. El meu col·lega Fernando Mateos González de Bioblogia.net i Nick Askew de Conservation Careers s’han unit perquè per fi deixis de mirar la vida passar i et converteixis en protagonista. A més, també el pots fer en anglès per a practicar aquesta llengua. 

Li fas una ullada?

Conservation Career Accelerator

cropped cropped cropped Screenshot 2015 09 10 at 19.39.06 e1441910468517

Si el curs anterior se’t queda curt perquè ja ets un professional de la conservació, però t’agradaria tenir més impacte, propòsit i felicitat en la teva carrera, el Conservation Career Accelerator pot ajudar-te

El curs és en anglès i està dirigit a professionals de la conservació amb més de 3 anys d’experiència en el sector.

Si és el teu cas, només necessites una hora a la setmana de dedicació per desbloquejar tot el teu potencial i portar la teva carrera al següent nivell.

How to apply for any conservation job

El 85% de les persones que envien sol·licituds de feina  estan cremades perquè no aconsegueixen entrevistes.

Hi ha 36.000 llocs de treball en el sector de la conservació disponibles cada any però el 90% de les sol·licituds d’ocupació són de baixa qualitat.

Si vols destacar entre la multitud com aquesta girafa per aconseguir més entrevistes … tens un curs en anglès que t’ensenyarà a elaborar la sol·licitud de feina perfecta per aconseguir una entrevista.

I lògicament és un sistema que podràs aplicar a QUALSEVOL sol·licitud en la teva carrera, sigui en el sector de la conservació o en qualsevol altre.

National Geographic: Exploring Conservation

national geographic logo

En aquests cursos online gratuïts de la National Geographic (en anglès), aprendràs les bases de la conservació de les espècies. Desenvolupats per la United for Wildlife and the Zoological Society of London, aquests són els cursos que pots fer al teu ritme des de casa:

Projecte càmeres trampa ibèriques

camaras trampa fototrampeo españa peninsula iberica

Més que un curs de formació pròpiament dit, en aquest projecte ajudaràs a desenvolupar un sistema automatitzat de seguiment de la biodiversitat a la Península Ibèrica mitjançant Intel·ligència Artificial. Servirà per ajudar els investigadors a conèixer i protegir la biodiversitat de la Península Ibèrica.

Fent això, aprendràs a classificar espècies ibèriques a partir d’imatges obtingudes per fototrampeig i altres tasques.

Cursos online gratuïts

Cursos online massius (MOOC)

cursos gratis mooc biologia

Els MOOC (Massive Open Online Course) són cursos gratuïts que ofereixen diferents universitats de tot el món.

Majoritàriament són cursos en anglès, però també hi ha en castellà i altres llengües. A més, els cursos en anglès solen oferir subtítols en altres idiomes, entre ells el castellà, de manera que t’animo a explorar diferents plataformes MOOC sense que l’idioma sigui un impediment.

Algunes plataformes MOOC que conec són Coursera, edX y MiríadaX, aquesta última en espanyol, però hi ha moltíssimes més on trobar el curs que busques.

Alguns cursos que he fet o els tinc a la meva llista de pendents i et poden interessar:

Curs online sobre biologia i identificació de papallones diürnes

En aquest curs dividit en dues sessions, científics del CREAF t’ensenyen la biologia bàsica de les papallones diürnes i a identificar les de la zona metropolitana de Barcelona, moltes d’elles també presents a la resta de la Península Ibèrica.

És la formació que vaig fer per iniciar-me en el voluntariat d’identificació i recompte de papallones dins del projecte Observatori Metropolità de Papallones (mBMS).

Sessió 1. Introducció a la biologia i ecologia de les papallones diürnes

Sessió 2. Identificació de les papallones diürnes de l’àrea metropolitana de Barcelona

Cursos sobre emprenedoria digital

Moltes persones ens hem adonat (sobretot a causa de La Pandèmia) que internet és un lloc fantàstic per aprendre, ajudar als altres i aconseguir ingressos extra.

Hi ha moltíssimes maneres de monetitzar la teva activitat a internet. Una d’elles és crear una pàgina web i utilitzar el màrqueting d’afiliats.

Jo sóc biòloga, no programadora ni dissenyadora web. I no obstant això, he estat capaç de crear Biologueando jo sola i començar a guanyar diners amb ell. On vaig aprendre a fer això? En el curs Monetiza tu Pasión.

Monetiza Tu Pasión: crea la teva web i guanya diners amb ella

En realitat els inicis del web Biologueando van ser autodidactes, amb la informació dispersa que hi ha a internet aquí i allà. Pots imaginar-te el que vaig trigar a trobar, assimilar i aplicar tota aquesta informació (i anar corregint els inevitables errors sobre la marxa).

Tant de bo hagués conegut Monetiza tu Pasión abans de començar. Perquè a més d’anar més ràpid, el desgast d’energia i el tenir un suport tècnic darrere m’hagués estalviat més d’un disgust i regalat alguna que altra hora de son.

El que desconeixia completament era què havia de fer per guanyar aquests diners extra que sempre van tan bé. I en això estic

Doncs això: fins i tot encara que no et interessés guanyar diners amb un web (i a qui no?), si no tens ni idea de com fer-la, en el curs complet t’ensenyen a construir-la i optimitzar-la des de zero.

També cobreix altres coses:
– Com escriure de manera òptima.
– Aplicar tècniques SEO perquè Google t’estimi des del teu primer article.
– Estudi de la competència per saber si la teva idea va per bon camí.
– I òbviament, implantar el sistema d’afiliació i altres mètodes per aconseguir ingressos.

Si tu també fa temps que penses en crear un projecte online per complementar el teu sou, o ja el tens però no has vist recompensat el teu esforç, fes un cop d’ull a aquesta formació gratuïta de 4 vídeos.

Javier Elices t’explicarà millor que jo en què consisteix Monetiza tu Pasión

Això sí, no et faràs milionari en 4 dies. Prem només el botó si estàs disposat a dedicar temps, treball i esforç a emprendre el teu projecte.

Cursos sobre fotografia i video

A moltes persones que ens agrada la natura, també gaudim fotografiant-la o gravant-la. Per què no compartir el teu talent i de pas guanyar uns dinerets extra?

Iniciació a la fotografia de Microstock

Fotografia curso microstock 1

Amb les agències de Microstock, pots pujar les teves fotografies i vendre-les. Però com començar? Què cal tenir en compte per tenir èxit en aquest món tan competitiu i amb preus de venda de les fotos tan baixos?

Després de buscar molta informació sense avançar gaire, em vaig topar amb el Curs d’iniciació a l’stock de Stockeros.com.

Em va servir per escurçar la meva corba d’aprenentatge i vaig estalviar molt de temps. A més, l’han actualitzat i ampliat des de que el vaig fer, de manera que ara és més complet. Perquè un cop dins, l’accés i actualitzacions són de per vida.

Clica el botó per veure el que ofereix i si fa temps que vendre les teves fotos et ronda pel cap… apunta’t!

També pots fer una ullada al meu portfoli de ShutterstockGetty Images-iStock123RFAdobe Stock y Dreamstime per veure el meu treball i comprar alguna foto si ho necessites.

Iniciació al video per a fotògrafs

curso iniciacion video

Si vols donar els teus primers passos en gravar, editar i exportar vídeos, en aquest curs dirigit a fotògrafs aprendràs els conceptes bàsics de la mà d’un professional:

  • Gravació (configuració de la càmera, etc.)
  • Pre-producció (preparar l’enregistrament, el guió…)
  • Producció (creació de el vídeo, plànols, presa de el so…)
  • Post producció (edició, muntatge, correcció de la llum i color…)


    Un altre curs a un preu assequible per fer al teu ritme i amb suport i accés de per vida.